Lesautoverzekeringen

Voor uw lesautoverzekering vergelijken wij geautomatiseerd 3 gerenommeerde partijen. Hieronder vindt u een beschrijving van elk van deze verzekeraars en de voorwaarden waaronder zij uw lesauto verzekeren.

Het werkt een lesauto verzekeren

Voor het verzekeren van een lesauto heb je vaak een speciale lesautoverzekering nodig. Bij een particuliere verzekering zit lesgebruik namelijk niet in de dekking. Het verzekeren van een lesauto gaat wel via dezelfde drie dekkingen als een normale verzekering. Dit zijn de volgende dekkingen:

  • WA
  • WA en Beperkt Casco (ook wel WA+ genoemd)
  • WA en Volledig Casco (ook wel WA Casco genoemd)

Er zit een groot onderscheid in deze drie dekkingen bij een lesauto verzekering en vergoeding van schade. Het verschil zit voornamelijk in de dekking. Hoe uitgebreider de dekking, tegen des te meer zaken ben je verzekerd. Vaak komen er ook hogere kosten bij een uitgebreidere dekking van een lesautoverzekering. Wij werken voornamelijk met de volgende drie lesautoverzekeraars als wij een lesauto verzekeren:

  • Klaverblad
  • Allianz
  • Achmea

In Nederland is iedereen verplicht een WA verzekering te hebben. Als je een lesauto hebt, kan je erover nadenken je lesauto verzekeren apart te regelen en af te sluiten. Je kan wellicht meer dekking gebruiken omdat je met een lesauto ook meer risico op schade loopt. Zelfs als ervaren instructeur zit schade bij een lesauto in een klein hoekje. Daarom is een goede lesautoverzekering waardevol. Benieuwd naar onze rechtsbijstandverzekering?

Lesautoverzekering: heb je wel vervangend vervoer?

Niet altijd bij een lesauto verzekeren heb je recht op vervangend vervoer. Bij sommige lesautoverzekeringen is dit wel mogelijk, dit zit dan opgenomen in de polis. Als rijschoolhouder is het een fijn gevoel om te weten dat je een vervangende lesauto hebt indien er iets is gebeurd met je lesauto. Het zou vervelend zijn als de lessen uitvallen of een examen niet kan worden afgelegd, helemaal met de lange wachttijden bij het CBR. Daarom heeft autorijschoolverzekering.nl de ideale oplossing.

Gratis vervangende lesauto bij onze lesautoverzekering

Autorijschoolverzekering biedt voor haar klanten een gratis vervangende lesauto aan bij acute nood. Daarom is het fijn om een lesautoverzekering te hebben bij autorijschoolverzekering.nl. Onze vervangende lesauto is een Opel Karl en staat voor u klaar bij de CBR examen locatie. In geval van pech heeft u zo altijd een vervangende lesauto. Benieuwd naar een van onze vele andere extra’s?

Heb je zelf een rijschool?

Als rijschoolhouder ben je afhankelijk van je inkomen, en van je lesauto. Daarom is het verstandig je lesauto verzekeren goed te regelen. Er komen een hoop extra kosten als je lesauto schade heeft, en je geen autorijles kan geven of examens kan afleggen. Bij oudere auto’s is het verstandig alleen een WA lesautoverzekering af te sluiten en geld apart te hebben voor het vervangen van je lesauto. Het laatste wat je wil is natuurlijk dat je rijschool in de problemen komt omdat je geen lessen kan geven. Denk daarom goed na over je lesautoverzekering en laat autorijschoolverzekering.nl je daarbij helpen.

Aanvullende lesautoverzekering

Naast de standaard lesautoverzekering is het ook goed om na te denken over een aanvullende lesautoverzekering. Dit is namelijk niet hetzelfde dan dat je een particuliere auto verzekerd. Het verzekeren van een lesauto is gecompliceerder. Daarom assisteert autorijschoolverzekering.nl je graag met het verzekeren van je lesauto!

Heb je bijvoorbeeld aan de volgende zaken gedacht?

  • Verzekering voor leerlingen
  • Verzekeringen voor meerijders

Voor deze zaken kan je een schadeverzekering inzittenden (SVI) afsluiten naast je lesautoverzekering. Deze aanvullende lesautoverzekering dekt de kosten voor inzittenden bij een ongeval zoals medische kosten. Zo is iedereen in de lesauto volledig verzekerd tegen letselschade en materiële schade.

Een minder gekozen optie, maar zeker een interessante optie bij een lesauto verzekeren is de ongevallenverzekering inzittenden (OVI). Hierbij wordt alleen een bedrag verzekerd als een van de inzittenden komt te overlijden door een ongeval met de lesauto of als er ernstige invaliditeit plaats vindt door een ongeluk met de lesauto.

Lesautoverzekeringen waar wij vaak mee werken

Klaverblad lesautoverzekeringen

“Als je maar lang genoeg jezelf blijft, wordt je vanzelf bijzonder.” is het motto van Klaverblad verzekeringen

Klaverblad Verzekeringen vaart al sinds 1850 haar eigen koers. Klaverblad biedt gewoon goede lesauto verzekeringen waar veel autorijschoolhouders iets aan hebben. Klaverblad hanteert een vast eigen risico van € 100 voor lesauto verzekeringen en heeft geen sturing bij schade naar geselecteerde herstelbedrijven.

Voorwaarden
Beknopte samenvatting van de voorwaarden

Allianz lesautoverzekeringen

Duitse degelijkheid dat is Allianz. De Allianz Group is een van oorsprong Duitse verzekeringsmaatschappij. Allianz heeft circa 142.000 werknemers en is actief in meer dan 70 landen.

Ook Allianz is een aantrekkelijk verzekeraar voor autorijscholen en bij een lesauto verzekeren. Het eigen risico bedraagt € 135. Indien u laat herstellen, bij een aangesloten herstelbedrijf vervalt het eigen risico. Zij verzekeren u onder de volgende voorwaarden:

voorwaarden nieuw
voorwaarden voor 2021
beknopte samenvatting voorwaarden

Achmea lesautoverzekeringen

Achmea is een belangrijke financiële dienstverlener op de Nederlandse markt. De focus ligt op eenvoudige verzekeringen, waarbij Achmea verantwoord omgaat met premies. En als er iets onverwachts gebeurt, helpt Achmea de geldzaken goed te regelen voor haar klanten.

Avero Achmea is het merk van Achmea dat verwerkt met onafhankelijk intermediair. Avero verzekert ook rijscholen en verzorgt lesauto verzekeringen, maar onze ervaring is dat ze meestal een stevige(re) prijs vragen.

Dit zijn de voorwaarden opgesplitst in:

En de voorwaarden in een beknopt overzicht bij een lesauto verzekeren: