Gebouwenverzekering

Een Gebouwenverzekering, ook wel zakelijke opstalverzekering genoemd, is een verzekering die de herstelkosten vergoedt bij materiële schade door bijvoorbeeld brand, water, inbraak en storm. Bent u eigenaar van het gebouw, waarin uw autorijschool is gevestigd, dan is deze verzekering onmisbaar.

Werkt u vanuit uw eigen woning, die niet op naam van het bedrijf staat, dan kunt u een woonhuisverzekering afsluiten. Klik hier voor een offerte.

Inventaris- goederen verzekering

Een inventarisverzekering is een verzekering die schade aan uw bedrijfsinventaris verzekert. Bijvoorbeeld schade door brand, storm, water, of diefstal.

Uw inventaris bestaat niet alleen uit voorraden. Het zijn alle goederen, koffieapparaat, apparatuur en andere bedrijfsmiddelen die aanwezig zijn in het gebouw waar u als ondernemer actief bent. Denk bijvoorbeeld ook aan tafels of kasgeld. Ook deze spullen verzekert u met een inventarisverzekering.

Stel: als autorijschool eigenaar krijgt u te maken met brand. Door de brand heeft het meubilair van uw instructielokaal schade opgelopen. De beschadigde spullen kunt u niet zomaar op eigen kosten vervangen. Maar als u uw leerlingen niet kunt ontvangen, dan loopt de omzet van uw bedrijf gevaar. Met een inventarisverzekering vangt u deze risico’s op. Bij schade ontvangt u een vergoeding waarmee u snel nieuw meubilair kunt inkopen.

Bedrijfsschadeverzekering

Deze verzekering is ervoor indien uw bedrijf door een materiële schade stil komt te liggen. Stel u geeft theorieles in uw instructieruimte. Op een dag wordt deze door brand verwoest. Met de uitkering van de gebouwen- en goederenverzekering kunt u een nieuw theorielokaal inrichten. Echter, de bouwtijd bedraagt enkele maanden. Uw vaste kosten, zoals salarissen gaan wel gewoon door. Met een bedrijfsschadeverzekering hoeft u zich over die kosten in ieder geval geen zorgen te maken.

Hier vindt u de exacte voorwaarden.